onsdag 13. februar 2013

to carb or not to carb..

For meg er det ikke noe spørsmål, jeg har valgt en livsstil med minst mulig karbohydrater.
 
I jungelen av lavkarbodietter er det utrolig lett å gå seg vill, så vurderer du en lavkarbodiett bør du først sette deg inn i det. Og når vi først er inne på tema, det heter ikke diett, det er en livsstilsendring.
 
Etter mange år som syk å svak valgte jeg å legge om kostholdet.
Jeg kuttet ut det meste av karbohydratene, unngår sukker og hvit mel og holder meg heller til proteiner, sunt fett og de langsomme karbohydratene.
Noe som har gitt resultater i en frisk kropp med masse overskudd.
 
 
Lavkarbo betyr ikke å bytte et brødet med bacon...
Det betyr heller ikke at du skal ligge på 0g karbohydrater...
 
Vær besvisst, velg riktige karbohydrater som tas langsomt opp og ikke gir store svingninger i blodsukkeret. Spis gode proteinkilder som metter lenge og sunt fett som sømer kroppen fra innsiden.
Og spis nok mat!!
 Ingen blir sunn å sterk av å sulte seg..
 
 
 
SÅ.. Hva skal vi spise?
 
 
Proteiner
 
Proteinene brytes ned til aminosyrer i fordøyelsessystemet. Aminosyrene bruker kroppen som byggesteiner til å bygge opp egne proteiner, eller som «drivstoff» i cellene.
 
En tommelfingerregel sier at vi trenger ett gram protein per kg kroppsvekt. Det vil si; veier du 65 kg trenger du minimum 65 gram proteiner i løpet av en dag.
 
Kilder:
Kylling, kalkun, kjøtt, melkeprodukter, egg, tunfisk, reker, torsk,krabbe, soyabønner, gule erter, kikerter osv..
 
Fett
 
Kunsten er å ha et inntak på 50–70 gram fett om dagen, hovedsaklig omega-3-fettsyrer og enumettede fettsyrer
 
Kilder:
Laks, avokado, nøtter, makrell, olivenolje, frø, rapsolje osv
 
 
Karbohydrater
 
Det er ingen tvil om at vi trenger karbohydrater, som leverer drivstoffer til muskler og hjerne. Spesielt dem vi får fra fullkorn, frukt og grønt fordi de går hånd i hånd med en rekke andre sunne stoffer.
 
Kilder:
Epler, bananer, bær, fullkorns produkter, grønnsaker, grov brød,belgfrukter, usukret kornblandinger.
Legg vekt på å unngå sukker, sukkerholdig mat og drikke og fine brødtyper.















Ina Kari



 

Ingen kommentarer: