onsdag 18. september 2013

TunfiskLove

Tunfisk er uten tvil en av mine største favoritter i matveien.
 
Snakk om billig kilde til protein da. Og et hav av tilberednings muligheter.
Kan ikke bli bedre enn det.
 
 
TunfiskPizza
 
 
Ser du tviler her ass, men det er faktisk kjempe godt. Tunfisken er pizzabunnen.
1 Box tunfisk, 60 g havregryn & 1 egg + ønsket krydder. Rør det i hop og smør det ut på en stekeplate kledd med bakepapir. Så for steker du den i 10 min på 180 grader.
Ha så på ønsket fyll og inn i ovnen igjen for nye 10-15 minutter.
 
 
Kjempe godt, masse proteiner!
å du smaker ikke tunfisken ;)
 
 
Tunfiskekaker
 
Favoritt nr 1. Brukes som frokost, lunsj & middag.
 
 
1 Box tunfisk uten vann, 1 ss bakepro & 1 egg. Rør i hop. Ha i krydder (gastromat & pepper her)
Stek så 4-5 små kaker i pannen på høy varme. Jeg steker de i cocosa.
2-3 minutter så er de ferdige. Server til ønsket tilbehør.
 
Tunfisksalat
 
Ta en Box tunfisk, hell av vannet, legg på fatet. Ha over krydder og smokk til med salaten
 
Enkelt & greit.
 
 
 
 
 
Tunfiskrøre
 
Litt som den over bare hakket mere fresh! ;)
Jeg tar en Box tunfisk, 1-2 ss mager kesam, 1 ts tomatsaus/ketchup og så litt oppkuttet rødløk.
Rør sammen mager kesam, tomatsaus og løk, ha så i tunfisk.
Server til en god salat.  (evt en liten lompe på si ;)
 
 
 
 
Tunfisk er en super kilde til proteiner. Det er også meget magert og godt.
Pr 100g
110 kcal
24,0g protein
0 g karbs
0 g sukker
1,2 g fett
 
Perfekt!
 


4 kommentarer:

Kristian sa...

Hei :) takk for fin blogg, du ser fantastisk ut også. Men er ikke tunfisk utryddingstruet? Joda vet mye er det, men mener tunfisken er spesielt truet.

Muffylove sa...

Hei Kristian :) WWF Norge sier dette om tunfisken:

Q: Hva slags tunfisk kan jeg kjøpe? Kan jeg spise tunfisk på boks?
A: Det finnes en rekke forskjellige arter tunfisk som spises over hele verden (albacore, atlantisk blåfinnet, storøyet tunfisk, Pacific blåfinnet, skipjack, sydlig blåfinnet og gulfinnet). Her hjemme kjenner vi tunfisken best som sushifisk, som grillet tunfiskstek eller fra hermetikk. Dessverre står det dårlig til med de fleste bestandene, og dette skyldes i all hovedsak den store etterspørselen til sushimarkedet. Alle de 23 bestandene som er identifisert, og som det fiskes på, utnyttes maksimalt og/eller er overfisket. Fire arter er betegnet som overfisket eller nedfisket, tre som kritisk truet, tre som truet, og tre som sårbare. Det er i tillegg store problemer med bifangst av delfiner, skilpadder, hai og andre fiskeslag. Det er derfor gode grunner til å velge annen fisk enn tunfisk neste gang du skal spise sushi eller skal grille fisk. Styr i alle fall unna blåfinnet- og gulfinnet tunfisk!

Hermetisk tunfisk kan man spise med relativt god samvittighet, da den i stor grad består av tunfisk av typen albacore og skipjack. Disse er i bedre tilstand enn de fleste andre tunfiskartene, og det finnes til og med MSC-merket albacore fra det amerikanske AAFA (American Albacore Fishing Association)-fisket i San Diego. Spør etter MSC-merket tunfisk, og sjekk varedeklarasjonen slik at du er sikker på hva slags fisk som er i boksen.

Som du ser så går det ganske greit med tunfisk fra Box. :)

Mvh

Ina

Josh and Osa =) sa...

Hei Ina. Ante ikke at du hadde blogg, saa kult :) VELDIG inspirerende, faktisk saa inspirerende at naa sitter jeg her i treningsbuksa og skal til med en liten hjemme oekt :) Nice job!!

Ase fra ernaring :)

Muffylove sa...

Hei :D Så trivelig da Ase, bra jeg kan bidra til litt inspirasjon :) Prøver å få blogget litt i ny & ned. Klem