tirsdag 15. mai 2012

Fisk.. igjen!

Ja for her kommer det igjen, spis fisken din!!

Fisk hjelper mot alt og de fleste spiser altfor lite av det. Man kan helt fint ha fisk til middag 3-4 ganger i uken, mulighetene er jo uendelige!

Du kan ha torsk. Torsken er en mager fisk med et saftig hvitt kjøtt med mild smak. Den inneholder mye proteiner og vitaminer samt jod.


Eller kanskje sei? Seien med sitt perlegrå kjøtt egner seg ypperlig til både steking og koking. Den har lite fett å egner seg ypperlig som slankemat.



En litt mer halvfet variant er ørreten. Det har et rosa farget kjøtt og passer til både kokin og steiking og sushi og sashimi.Den har både kalium og kalsium OG B-12 vitamin.


Fet fisk er den beste kilden til omega-3 og da er jo laksen et ypperlig valg! Den har A & D vitamin, omega-3 og B-12 vitamin.  Fryst laks er like sunn som fersk, bare billigere! Laksen kan også bidra til å holde hjernen i form, huden vakker og energinivået på topp!


Om du er redd for miljøgifter så varier fiskemiddagene så du ikke spiser fet fisk mer enn to ganger i uka.

ET FESK!

Ingen kommentarer: