lørdag 19. mai 2012

Gravide og trening.

Til dere som vil tilbake til trivselsvekten etter graviditet se her!!


Alt går ann bare man et målbevist å jobber for det! :)

Det å være gravid er for noen ensbetydendel med masse eksrta kalorier og lite aktivitet. Dette er helt feil.
Vis det noen gang er viktig med aktivitet og et sunt og godt kosthold er det når du er gravid.



Det heter gjerne at du spiser for to.
Og noen ekstra kalorier trenger du nok, men dette dekkes gjerne av en til to ekstra brødskiver om dagen og et glass melk. (ikke to til tre skoleboller og en cola...)

Men! Du spiser for to på den måten at den ekstra personen skal ha det beste. Han/hun skal ha sunn mat, frisk mat og næringsrikmat.

Når du er gravid er det allerviktigste at du spiser variert og sunt. For at dere begge skal få i dere de næringsstoffene dere trenger bør kostholdet bestå av frukt og grønnt, magert kjøtt og fet fisk.
Føler du selv at du legger mye på deg så er det lurt å kutte ned på sukkerholdigevarer, men husk: som gravid skal man ikke slanke seg med mindre man lider at sterk overvekt!

Du trenger heller ikke hiver deg i treningssalen når du blir gravid, men om du er lite aktiv så er det lurt å komme seg opp av sofan (gjerne i det øyeblikket du planlegger å bli gravid!)
Turgåing, sykkling og svømming er kjempe fine aktiviteter for deg som venter. Lav intensitet,unngå overopphetning og husk vannet!
Rygg,mage og bekkenbunn er de viktigse musklene å trene under en graviditet.


Fordelene med å trene i svangerskapet er mange. Du forebygger unødvendig vektøkning, gir økt velvære, bidrar til bedring av selvbilde og humør, gir økt toleranse for smerte ved fødsel og gjør det lettere å komme seg etter fødselen.

Ta vare på deg selv og ta vare på babyen :)



Ingen kommentarer: