fredag 22. juni 2012

Fredag ♥ Frokosttips

Fredag og bare en dag igjen til familien min kommer hjem!

Startet dagen med en gåtur,siden jeg har barnefri.
Tok turen innom rema å nappet med meg avokado,moreller og blåbær.
Blåbærene var ikke mye å skryte av men morellene var himmelsk! :)


Godt til kaffen etter frokost.



Her i huset går det jo ikke så mye i brødmat. Jeg er av den mening at vi mennesker ikke er ment til å spise så mye brød som vi gjør,å at mengdene er en av grunnene til at mange går rundt å er slappe og syke.
For det blir jo gjerne brød til frokost, lunsj og kvelds...

Når du spiser brød bakt med hvitt mel,det vil si ren stivelse, brytes det raskt ned til glukose i tarmen og tas opp i blodet med den følgen at blodsukkeret stiger.
Kroppen vår er ikke skapt for å takle store mengder ren stivelse.

Så ved å bytte ut et eller to av dagens brødmåltid (stivelsesmåltid) kan det fort være du merker forskjell både på kropp,vekt,humør,mage,hode osv.

Alternativer:

Omelett:  Kan lages i en million forskjellige varianter. Min favoritt er skinke og brokkoli surret i pannen. Så tar du 1 egg og to eggehvitter,rør sammen og ha over. Nam Nam Nam.


Laks & Eggerøre: Ta et egg og to hvitter,stek til eggerøre. Så har du vanlig påleggslaks til.


Pannekaker: Frokostpannekaker/lapper kan være et godt alternativ. Jeg lager enten disse fra X-life eller egene lapper med egg,mandelmel,bakepro og kardemomme.



Grøt: Havregrynsgrøt kan være en god frokost som metter lenge. Ta 1-2dl vann i en kasserolle og ha i havregryn. Kok opp. I stede for sukker kan du røre inn en ts honning eller bruke proteinpulver med ønsket smak.

Frokostblanding: De fleste frokostblandingene i butikkene er virkelig ikke egnet som noe annet enn godteri og burde virkelig ikke gis som frokost! ( værtfall ikke til barn!) Men kan man lage en egen vri. Ha en stor beholder. I den har du en pakke havregryn, en halv pakke Axa , 2 dl linfrø og 2 dl solsikkekjerner. Så har du masse kanel over. Rør godt! Nyt til skummet melk!

Smoothis:  Her er det smak å behag. Ha i det du synes er godt å kjør i vei. Men husk at asse jucie ikke er det smarteset du bruker, sats på vann og melk. For litt ekstra metthets følelse kan du ha i banan og/eller havregryn. Eks:
1 banan
1 dl vaniljeyoghurt
0,5 dl appelsinjuice
2 dl lettmelk
10-15g proteinpulver
evt isbiter
(alt blandes i blender)


Kesam/skyr/hytteost med bær: Bland en halv til en boks av nevnte med 100-150 g frosne/friske bær. Ha over litt hakka nøtter og litt kanel. Obs: ikke bruk vanlig sukkeryohurt, da snakker vi dessert..




God frokost! 

Ingen kommentarer: